Blue Sea Beach Resort Blue Sea Beach Resort Blue Sea Beach Resort Blue Sea Beach Resort Blue Sea Beach Resort Blue Sea Beach Resort Blue Sea Beach Resort
Blue Sea Beach Resort
Άφιξη Ημέρες Δωμάτια Ενήλικες Παιδιά (2-12)

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους των Δωδεκανήσων και ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας (πληθυσμός: 117.000 κάτοικοι). Η πόλη της Ρόδου είναι η πρωτεύουσα του νησιού (52.000 κάτοικοι, απόσταση από την Αθήνα 260χλμ νοτιοανατολικά) και η νομαρχία των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Δίας χάρισε την Ρόδο στον θεό του ήλιου τον Απόλλωνα, ο οποίος μαγεύτηκε από εκείνη και από τότε της χαρίζει γενναιόδωρα την ζεστασιά του και την κάνει το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς τις διακοπές του στην αγκαλιά του Μεσογειακού πελάγους.
Η ομορφιά της Ρόδου, η στρατηγική της θέση και η γόνιμη της γη δεν πέρασαν απαρατήρητα στα χρόνια. Πολλοί κατακτητές πέρασαν από τη Ρόδο και την κατέκτησαν για μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα. Όλοι άφησαν τα σημάδια τους είτε στην κουλτούρα είτε οικοδομικά στους σύγχρονους Ροδίτες... κάθε γωνία του νησιού μαρτυράει μια ενδιαφέρουσα ιστορία από το παρελθόν. Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη να δει κανείς στη Ρόδο είναι η Παλιά Πόλη με τα απίστευτα μεσαιωνικά κτίρια τα οποία κάποτε υπήρξαν αρχηγείο των Ιπποτών. Εξαιρετική επίσης είναι και η Ακρόπολη της αρχαίας Λίνδου.
Μα η Ρόδος δεν είναι γνωστή μόνο για την ιστορία της και τα μοναδικά ιστορικά μνημεία, αλλά και για το θαυμάσιο φυσικό της τοπίο με ηλιόλουστες ακτές και κρυστάλλινα νερά. Η τεράστια ακτογραμμή (253χλμ) περιέχει εκατοντάδες υπέροχες παραλίες που σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε.

Καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια συνδέουν τη Ρόδο με τον Πειραιά (το λιμάνι της Αθήνας), όπως και πολλά άλλα λιμάνια της Δωδεκανήσου, την Κρήτη, την Τουρκία, όπως επίσης υπάρχουν αμέτρητες πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, και από άλλα εσωτερικά και εξωτερικά αεροδρόμια.

Holiday Check
Trip Advisor